Sport On Site

Inför Superettan 2013.

Kategori: Allmänt

 
 
Som sagt det ska inte bara handla om hockey här. Då passar ju det självklart bra in med lite Superettantema eftersom jag är Ösk supporter i med och motgång. Hade tänkt att gå genom lite i varje lag och även hur jag tror Superettan slutar.
Superettan 2013 slutar så här:
 
Assyriska FF: Känns som AFF inte har så mycket att komma med. Besara har lämnat även Haris. Med lite flyt kommer de i mitten. Dock har de några unga spelare som kan blomma ut, tex Brandeborn är en spelare som i rätt miljö kommer bli en riktig duktig. Även Admir Catovic kommer att göra ett par mål.
 
IK Brage: På nåt sätt känns det som att Brage kommer komma topp7 eller floppa helt och hållet. Jag tror på det första. Med Conny Karlsson som tränare och riktigt starka namn som nyförvärv. Demba-Nyrén kommer nog att bli nyttig, med nåt enstaka mål.
 
Degerfors IF: Här är en klubb som tyvärr kommer vara ett lag som vinner varannan match och blir nog ett mitten lag i år. Trots att dom har fått in 2 vassa nyförvärv är jag osäker på att de kommer att klara det. Men som sagt superettan kommer bli RIKTIG JÄMN. Dock kommer en skadefri Patrik Anttonen göra allt för att laget ska stanna kvar, men vem vet de kanske visar alla och blir ett succé lag... Dock känns det inte så troligt.

Falkenberg FF: Här har vi laget som har skrällt på försäsongen. Känns som det kan gå hur som helst för dem. Rätt så stabilt lag och vem vet lillebron Ajdraevic kanske får sitt genombrott iår. Om Falkenberg fortsätter med detta spel kommer dom ha chansen i toppen och Stefan Rodevåg kan vara ett namn för att vinna skytteligan.
 
Gais: För Gais kan det verkligen gå hur som helst dock tror jag att de blir ett lag som kommer i mitten/toppen.
Tror verkligen att nyförvärvet Björn Andersson kommer vara till nytta . Känns som att Joel Johansson kommer att göra över 10 mål.
 
Hammarby IF: Serievinnarna, Bajen har verkligen bra spelare på varje position nu. Tror de även vill ge tillbaka till fansen som är helt klart bäst i Sverige. Dessutom avsluta snyggt på Söderstadion. Seriens bästa spelare Kennedy Bakircioglu kommer att leverera med poäng. Det de kan floppa på är att dom inte får ihop laget och har mycket press på sig.
 
Jönköpings Södra IF: Efter att Hrgota lämnade har det bara gått neråt. Tror de blir bottenlag som klarar sig exakt på gränsen. Verkar som dom inte har fått in några vassa nyförvärv heller.
 
 
Landskrona BoIS: Kommer bli ett mitten/toppenlag, lånat in ett par duktiga Malmö spelare som kan bli utropstecken i varje fall Alexander Nilsson.
 
Ljungskille SK: Tror de kommer att komma i botten. Gillar dock Jonas Lindberg, som kan bli det extra så dom klarar sig kvar...
 
Gif Sundsvall: Laget kommer att få kvala sig uppåt, kommer från allsvenskan och har många bra spelare kvar. Oscar Berglund kommer vara en av seriens bästa målvakter. Sist Gifarna var i superettan gjorde Ari Skúlason 11 poäng som mittfältare, det lär han slå denna gång. Får de igång anfallet kommer dom lyckas.
 
IFK Värnamo: Gillar Sören Åkeby som tränare men med det laget dom har klarar dom sig aldrig ,max kval . Dock har dom fått in Jönköpings gamla målgörare Pär Cederqvist. Men ser man över dom senaste åren har dom tappat många duktiga spelare, nu senast Jonathan Ring och det kommer man märka av riktigt mycket.
 
Varbergs BoIS FC: Inte så jätte bra koll på dom .Vet bara att deras anfall kommer göra riktigt mycket mål som förra året men tyvärr räcker inte det till och dom åker ur ...
 
Ängelholm FF: Kommer bli ett riktigt mitten lag. Dock har dom några spelare som kan slå igenom i år. En intressant grej är ju att Othman El Kabir är klar för dom, han kommer vara kul att följa.Vem vet han kanske slår igenom i år...
 
Örebro SK: Här har vi mitt lag. Vi åkte ut förra året dock ska vi ta oss tillbaka direkt. Ni vet ju ”#tillsammanstillbaka” gäller. Seriens bästa tränartrio, helt sjukt att vi har så bra tränare. Sen att vi har 4 anfallare som kan göra minst 10 mål var är ju helt okej. Bakåt har vi Oscar i mål och det kan bli riktigt bra.Att vi har seriens bästa mittback känns ju helt ok det med. VI SKA TILLBAKA så är det bara. Andra platsen är vår.
 
Örgryte IS: Trots ett juniorlag verkar man på något sätt faktiskt kunna prestera. På självförtroende från ligasegern förra året landar man högt i år. Värt och notera att dom kommer komma högre upp än Gais.
 
Östersunds FK: Ingen koll på, tror bara dom gör en Umeå och åker ur.
Tabellen ser ut så här efter sista omgången

1.Hammarby IF
2.Örebro SK
3.Gif Sundsvall
4.IK Brage
5.Örgryte IS
6.Falkenberg FF
7.Gais
8.Landskrona Bois
9.Assyriska FF
10.Ängelholm FF
11.Degefors IF
12.Jönköping södra
13.Ljungskille SK
14.IFK Värnamo
15.Varberg BoIS FC
16.Östersunds FK.
 
Bildkällor: http://andreassandstrom.se/wp-content/uploads/2013/02/Hammarby-Trelleborg_001.jpg 

Kommentera gärna hur ni tror det slutar.

// Manne Duberg
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: