Sport On Site

Gårdagens matcher

Kategori: Kvalserien till Hockeyallsvenskan

Efter matchen igår var det endast Björklöven & Tingsryd som lyckades hålla kvar sina platser i tabellen:

Piteå HC - Tingsryd AIF
Både Piteås och Tingsryds spel var bra men redan efter 1.04 i första perioden kunde Piteå peta in 1-0 bakom Zajkowski i Tingsryds målet, resten av perioden förblev mållös. Efter ungefär 3min in i andra kvitterade Tingsryd till 1-1 genom Marcus Johansson, sedan gör man 2-1 18.08 in i andra, men Tingsryd kvitterar bara några sekunder efter genom Thomas Larsson. Tredje perioden blir helt mållös och båda lagen spelar otroligt bra.
Matchen går till förlängning men det blir inte mycket spel där då Tingsryd drar längsta strået genom att Hampus Gustafsson gör mål efter 1.40

Mål: 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)
Skott: 34-25
Publik: 1134

IF Björklöven - Huddinge IK
Huddinge börjar matchen bra och tar ledningen efter 9.10 genom Rasmus Dahlberg-Karlsson men dom får inte jubla allt för länge i båset då Björklöven kvitterar efter 13.39. Nästa mål kommer redan efter 0.33 i andra då Johan Jarl kan få in pucken bakom Huddinges målvakt Emil Jidskog, en ganska så lugn period då det bara blev ett mål och en utvisning.
Linus Boström som kvitterade i första perioden gör 3-1 ungefär 10min in i tredje och Björklöven har tagit en bra ledning men Huddinge ger sig inte, dom gör 3-2 genom Jesper Andersson när klockan står på 15.46. Huddinge chansar sedan med att ta ut målvakten men det hjälper inte, Björklöven sätter pucken i öppet mål med 1sek kvar av matchen. Ännu 3p för Björklöven och dom toppar tabellen, starkt jobbat!

Mål: 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Skott: 44-31
Publik: 3964

HC Vita Hästen - Karlskrona HK
Per Hånbergs första match som tränare för Vita Hästen gick just som planerat, han fick en vinst och laget fick en revansch sen förra säsongen.
Vita Hästen tar på sig en utvisning efter 1.25 men Karlskrona klarar inte av det även man har en mer spelare på isen, därefter tar Karlskrona på sig en utvisning pga för många spelare och Vita Hästen har ett betydligt bättre powerplay och lyckas göra 1-0 genom Gustaf Gardell. Karlskrona har tre powerplay dom kan göra mål på men lyckas verkligen inte få in pucken.
I andra perioden kommer målen snabbt igen, 1.35 gör dom 2-0 och Modig har ingen chans alls i målet. Vita Hästen gör sedan 3-0 och 4-0 på nära 3min, där efter byter Karlskrona målvakt och sätter in Timo Leinonen i målet. Inga fler mål i andra perioden och inte heller i tredje. 6 utvisningar för Karlskrona i tredje perioden och dom visar ett lite bättre boxplay än i första perioden men när det gäller spel i powerplay så funkade det fortfarande inte.
Alexander Berg räddar 36 skott och låter Karlskrona åka hem tomhänta från Norrköping.

Mål: 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)
Skott: 32-36