Sport On Site

KS till Hockeyallsvenskan: Omgång 4

Kategori: Kvalserien till Hockeyallsvenskan


Ikväll drar omgång 4 igång i kvalserien till hockeyallsvenskan och läget just nu innan matcherna ser ut såhär:

1 Tingsryds AIF 3 2 1 0 6:4 (2) 7 0 1 0 0
2 IF Björklöven 3 2 0 1 7:3 (4) 6 0 0 0 0

3 Karlskrona HK 3 2 0 1 6:5 (1) 6 0 0 0 0
4 HC Vita Hästen 3 1 1 1 9:9 (0) 4 0 0 0 1
5 Huddinge IK 3 0 1 2 6:9 (-3) 2 1 0 0 0
6 Piteå HC 3 0 1 2 5:9 (-4) 2 0 0 1 0

IF Björklöven - Huddinge IK
Björklöven är ett riktigt starkt hemma lag och jag tror knappast Huddinge får det lätt att ta poäng ikväll!
Huddinge har Victor Andersson sjuk så han stannar hemma, enligt Huddinges hemsida så har dom 17 utespelare och två målvakter med sig. En god nyhet för alla Huddinge fans är att Billie Blomberg är tillbaka i truppen och spelar ikväll.
Björklöven har två vinster men senast åkte dom på en förlust nere hos Tingsryd så dom är taggade för att komma på vinnarspåret igen. Så som jag förstår det så har Björklöven en full trupp ikväll, dvs. inga sjuka eller skadade.
Björklöven lämnar inga poäng till Huddinge ikväll.

Piteå HC - Tingsryd AIF
Piteå förlorade sin senaste match mot Karlskrona med 3-0 och lyckades inte få hem några poäng till Piteå.
Tingsryd åker upp till Piteå utan backen Eric Persson och ett litet frågetecken på backen Mike Card, men han kan komma till spel ikväll.
Dessa två lagen har möts tidigare men för 6 år sen och det var i exakt samma möte som denna gången, nämligen i kvalserien till hockeyallsvenskan, Tingsryd vann båda möterna med 3-0 och 3-1.
Piteå är ett starkt lag även om dom ligger sist i tabellen men jag tror nog att Tingsryd tar 3p ikväll.

HC Vita Hästen - Karlskrona HK
Efter tre spelade omgångar har Vita Hästen 4p då dom vann borta mot Huddinge i söndags. Ikväll vill Vita Hästen vinna för att ta revansch på Karlskrona som slog ut dom från play off 3 förra säsongen. Har inte hört något om hur deras trupp ser ut inför kvällens match men skulle tänka mig att dom kör med fullt lag.
Karlskrona som har en 3-0 vinst bakom sig kan nog klara matchen riktigt bra ikväll. Truppen ser enligt uppgifter lite annorlunda emot hur den såg ut hemma mot Huddinge, Lucas Wallmark som tydligen har problem med axeln stannar hemma & Jean-Luc Grand-Pierre sägs vara sjuk. Niklas Johansson börjar matchen med att värma bänken och Andreas Elofsson går in från start. Filip Mingotti eller Anders Grönlund som sjunde back? Åter stå att se. Mattias Modig fortsätter stå och Timo Leinonen på bänken. Han gör ett bra jobb i målet
Karlskrona vinner ikväll mot Hästen och tar med sig alla 3p hem till Karlskrona!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: