Sport On Site

Seger för Örebro, Leksand och Timrå i omgång 3

Kategori: Allmänt

Det blev seger för Örebro, Leksand och Timrå i kvällens omgång av kvalserien. Lite kort om varje match:

VIK Västerås HK - Örebro HK

Örebro säkrade sin elitserieplatsyttligare ikväll igenom att ha besegrat Västerås på bortaplan med 0-1. Matchens enda mål kom i PP där Thomas Mitell lyckas skjuta in pucken ifrån blå linje bakom Lasse Johansson. I och med förlusten halkar Västerås ner på en fjärdeplats i kvalserien.

Mål: 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Skott: 26-25
Publik: 4590

Rögle BK - Leksands IF

Efter Leksands tunga förlust mot Örebro där man tappat ett 0-2 till 5-2 så nollade man Rögle på bortaplan med 0-4. Jacob Blomqvist inleder målskyttet och Leksand tar ledning med 0-1 när det står 9:44 på klockan. Nästa mål skulle komma av Patrik Hersley då 11:47 på klockan. Kom ihåg dessa två herrars namn för i andra perioden så skulle de ha show igen, då Patrik Hersley spelar fram Jacob Blomqvist till 3-0. I tredje perioden så stänger Jens Bergenström matchen igenom att sätta 4-0 med 9:38 på klockan. Leksand i och med segern går återigen upp på en elitserieplats medan Rögle står kvar på samma poäng och är efter denna omgång på en 5:e plats i kvalserien.

Mål: 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)
Skott: 31-35
Publik: 4651

Timrå IK - Södertälje SK

Södertälje som jagar sina första poäng i kvalserien åkte på sin tredje raka förlust mot Timrå på bortaplan med 4-1. Timrå tar ledningen med 1-0 i fösta perioden då Max Friberg gör mål i boxplay 10:21 på klockan. Sedan dröjer det ända till 1:12 i tredje perioden då Matt Robinson sätter 2-0 för Timrå. Södertälje skulle dock reducera snabbt, 2:30 och Ziga Jeglic gör 2-1. Men närmare än en kvittering kom inte Södertälje utan fick istället se Per Hallin sätta 3-1 för hemmalaget 16:15 på klockan. Men det var inte Hallins enda mål för kvällen, han skulle även få sätta 4-1 i tom bur. I och med Timrås seger mot Södertälje har man tagit poäng så långt i varje match och är i allra högsta grad med i kampen om elitserieplatserna. Södertälje har fortfarande chansen men har en reäll uppförsbacke nu och klättra.

Mål: 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
Skott: 35-20