Sport On Site

Kvalserien: Omgång 4....

Kategori: Kvalserien till Elitserien

Tabellen innan kvällens omgång av kvalserien ser ut såhär: 
 
 
1 Örebro HK 3 2 1 0 8:5 (3) 7 0 0 0 1
2 Leksands IF 3 2 0 1 9:6 (3) 6 0 0 0 0

3 Timrå IK 3 1 2 0 8:5 (3) 6 0 0 1 1
4 VIK Västerås HK 3 1 1 1 5:4 (1) 5 0 0 1 0
5 Rögle BK 3 1 0 2 6:8 (-2) 3 0 0 0 0
6 Södertälje SK 3 0 0 3 3:11 (-8) 0 0 0 0 0
 
Örebro HK  -  Rögle BK

Örebro gjorde en bra match mot Västerås och hade rätt bra kontroll kan ja tycka i stort sätt igenom matchen. Lite vad jag trodde faktiskt, eftersom Västerås har haft en sån positiv formkurva senaste tiden. Att inte matchen slutar med mer än 0-1 till gästerna tycker jag dock ger ett visst frågetecken för båda lagen, med tanke på alla chanser som fanns. Matchens enda mål kommer sent i matchen i PP, där Thomas Mitell lyckas ifrån blå linje trycka in även det som sedan blir slutrelsutat. Rögle o andra sidan, hade en tung kväll hemma i Lindab Arena där man förlora med 0-4. 
Rögle gör om laguppställningarna inför omgång 4 där man bänkar Nils Bergström och sätter in Daniel Zaar som kommer tillbaka ifrån BIK Karlskoga där han varit utlånad en längre tid. Zaars kedjekamrater kommer vara Jakob Johansson och Mike Iggulden. Zaar tor jag kommer vara viktig för Rögle om han tar för sig och börjar producera, vilket såklart behövas om man ska ta sig upp igen. Att matchen spelas i Örebro kommer nog till stor del gynna närkingarna som har ett bra "flow" just nu, men precis som jag sa om Västerås i förra omgången: Det roliga får alltid ett slut nån gång. Jag tror att Rögle tar en vinst ikväll och det som kommer driva dom mest är pressen de har just nu på sig. Men skulle Örebro ta ännu en seger äre bara att lyfta på hatten. 
 
Södertälje SK  -  VIK Västerås HK
 
Kvalserien fortsätter vara en mardröm för Södertälje där man hitills inte lyckas tagit 1p på nu 3 omgångar. En vinst mot Västerås är ett MÅSTE ifall om man vill vara med i "racet" och ha någonting och göra på övre halvan av tabellen. Laget förlorade i senaste matchen IGEN med siffrorna 4-1 mot Timrå på bortaplan i vad jag har läst varit  en match där Timrå i stort sätt har styrt och ställt. En match som kan jämföras med första omgången Södertälje spela? Ett mycket svårt läge för Södertälje såklart men för det kan man ju inte lägga sig ner o dö eller hur? Det återstår 6 st omgångar och mycket kan hända när man spelar med 3p:s system. Västerås hade också en tung kväll i ABB arena där man förlorade mot närkingarna med 0-1. 
Det är två lag som förlorade i förra omgången som kommer förmodligen börja matchen försiktigt, dock tror jag Västerås kommer våga mer eftersom man nog inte har lika stukat självförtroende som Södertälje. Västerås kan nog klara o ta hem de här 3p men det är ingen omöjlighet för Södertälje och sätta ner foten och säga: "Hey! Vi lever fortfarande och vi vill någonstans!" Ingen omöjlighet att detta möte får avgöras i förlängning. 
 
Leksands IF  -  Timrå IK
 
Leksand har börjat kvalserien bra och trots att jag tvivlade i förra inlägget så kom man tillbaka starkt och gjorde en kanoninsats mot Rögle nere i Ängelholm. Desamma ska sägas om Timrå som jag också tvivlade på inför förra omgången men som gör också en bra insats och tar sina första 3p i kvalserien. Att Leksand nollar Rögle direkt efter förlusten i Örebro säger ju något om hur snabbt årets Leksand klarar av att ställa om ifrån en match till en annan. Klarar man av det även när man vinner, då har Leksand inte långt kvar till Elitserien. 
Trots att båda vann sina matcher i omgång 3 så kan det bara bli en vinnare i denna match och jag tror på Leksand. Anledningen är Leksands förmåga att kunna ställa in sig på en ny uppgift direkt efter spelad match samt att de har hemmaplan. På hemmaplan är Leksand starka och de kommer med största sannorlikhet ha en stor hemmapublik som stöttar dem.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: