Sport On Site

Seger för Örebro, Leksand och Södertälje i omgång 4

Kategori: Kvalserien till Elitserien

Det blev seger för Örebro, Leksand och Södertälje i omgång 4 av kvalserien. Lite kort om varje match:

Örebro HK - Rögle BK

Örebro som besegrade Västerås i senaste omgången och har en riktigt bra formkurva just nu, skulle återigen ta 3p hemma i Berhn Arena. Man inledde målskyttet med att Conny Strömberg serverar Johan Wiklander en fin pass i mittzon som Wiklander plockar upp och nyper till direkt i offensiv zon - och sätter dit 1-0 för Örebro 13:44. Andra perioden skulle vara mållös där chanser tilldelades fram och tillbaka. Efter ca 4 minuter in i tredje perioden så var det dags igen: Thomas Mitell skickar pucken in mot mål ifrån blå linje som sedan styrs av Henrik Löwdahl och 2-0 för Örebro. Trots att Rögle tar ut målvakten i slutet av tredje perioden så lycks aldrig Ängelsholmslaget göra några fler mål och det blir 3p för Örebro. Tim Sandberg får i och med segern hålla sin andra raka nolla i kvalserien.

Mål: 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Skott: 21-21
Publik: 4172

Leksands IF - Timrå IK

Precis som Örebro så skulle även Leksand fortsätta vinna, denna gång mot Timrå som i senaste matchen vann mot Södertälje med 4-1. Yared Hagos gav först Timrå ledningen efter ca 5 spelade minuter, en ledning som inte skulle hålla länge. 6:27 står det på klockan då Kevin Kapstad skjuter ifrån mittzon och pucken går in bakom en Bellissimo som egentligen bara ska styra undan pucken. En målvaktstavla tidigt i matchen är ett faktum.
Timrå drar senare i perioden på sig utvisningar och nu får Leksand chansen och visa vad de kan i PP. Först gör Gabriel Karlsson 2-1 (13:12) och sedan är det Jacob Blomqvist som sätter 3-1 för Leksand med bra 13 sekunder kvar av första persioden. Det hinner knappt gå en minut in i andra då Michael Raffl sätter 4-1 för Lekand. Timrå skulle några minuter senare reducera och det är Radek Smolanek som får en en fin crosspass av Matt Murley och lyckas sätta Timrås andra mål för kvällen. Mer än så skulle det dock inte bli för Timrå, utan Leksand fortsatte ånga på och Patrik Hersley gör med en minut kvar av andra perioden 5-2 för Leksand.
I tredje prioden så är det mycket utvisningar och Timrå tar timeout inför ett PP i slutet av perioden. Men det är inte Timrås kväll på några vis och Jacob Blomqvist får tag i pucken framför mål och sätter den i tom målbur.

Mål: 6-2 (3-1, 2-1, 1-0)
Skott: 35-32
Publik: 7650

Södertälje SK - VIK Västerås HK

Efter att ha gått poänglösa i kvalserien lyckades Södertälje besegra Västerås på hemmaplan med 3-2 och ta sina första poäng. Målskyttet inleddes sent i första perioden då Jesper Thörnberg prickar in 1-0 för Södertälje 19:30 på klockan. Västerås kvitterar dock direkt i början av andra, med 58 sekunder spelade så är det Marcus Eriksson som styr in en puck ifrån Eric Johansson och 1-1. 14:53 är det dags igen,  William Nylander Altelius skickar in pucken framför mål till Fredric Andersson som sätter 2-1 för hemmalaget. Västerås skulle dock komma tillbaka snabbt igen, denna gång är det David Lundbohm som skjuter pucken ifrån blå linje i powerplay och kvitterar. I tredje perioden så är det dags för powerplay igen, denna gång för Södertälje. Johan Jonsson är den som får pucken av Damien Fleury på vid blå och skjuter dit 3-2 för hemmalaget. Västerås tar timeout med två minuter kvar av matchen och därefter tar ut målvakten Lars Johansson. Det blir dock inga fler mål utan Södertälje tar sina första poäng i kvalserien och Västerås åker på sin andra raka förlust.

Mål: 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Skott: 37-33