Sport On Site

VM-backen lämnar Karlskrona HK

Kategori: Allmänt Hockeyallsvenskan


bild: bltsydostran.se

Kevin Hecquefeuille lämnar KHK, uppgifter säger att KHK:s stjärnback redan har gjort klart med en ny klubb. Det är fortfarande oklart vilken klubb som blir hans nya men det ska inte handla om någon svensk klubb trots att föreningar som Malmö, Oskarshamn och Rögle ska ha visat intresse.
På 24 matcher har Kevin Hecquefeuille gjort 19p (4+15).

Kvalserien: Omgång 5....

Kategori: Kvalserien till Elitserien

Vi har snart spelat halva kvalserien och tabellen inför kvällens omgång ser ut såhär: 
 
1 Örebro HK 4 3 1 0 10:5 (5) 10 0 0 0 1
2 Leksands IF 4 3 0 1 15:8 (7) 9 0 0 0 0

3 Timrå IK 4 1 2 1 10:11 (-1) 6 0 0 1 1
4 VIK Västerås HK 4 1 1 2 7:7 (0) 5 0 0 1 0
5 Rögle BK 4 1 0 3 6:10 (-4) 3 0 0 0 0
6 Södertälje SK 4 1 0 3 6:13 (-7) 3 0 0 0 0
 
VIK Västerås HK - Leksands IF
 
Västerås fortsätter ha det tungt. Efter derbyförluten mot närkerivalerna så förlorade man igen, denna gång mot ett hungrigt Södertälje. Leksand tog därimot storvinst när man krossade Timrå på hemmaplan. I och med vinsten så skapade Leksand lite andrum i tabellen och har en bra chans (tillsammans md Örebro) att rycka ifrån yttligare inför nästa omgång om man vinner nu. Trots att jag tror Leksand kommer vinna den här matchen så kommer de med all säkerhet få jobba för segern. Västerås vill absolut inte hamna efter i det här racet och kommer vilja göra en bra match inför det som väntas bli storpublik.
 
Södertälje SK - Örebro HK
 
 Södertälje har ÄNTLIGEN lyckats tagit sina första poäng i kvalserien. Man gjorde det igenom att besegra Västerås på hemmaplan med 3-2 och har teoriteskt fortfarande en chans att vara bland toppenlagen. Örebro fortsätter ånga på i kvalserien och har fått sig ett mycket bra utgångsläge inför den här matchen. Örebro tog 3p i en match mot Rögle som man i stort sett, hade kontroll på spelet i 60 min. Tim Sandberg fick också hålla sin andra (!) raka nolla i kvalserien! I denna match så tror jag att Södertälje vinner av två anledningar: 1. Jag tror Södertälje kommer igång nu 2. Örebro måste dippa nån gång, känns liksom som "deras tur" nu. 
 
Timrå IK - Rögle BK
 
 Dessa två lag är hårt pressade just nu och deras senaste relsutat gjorde inte deras läge bättre, Timrå förlorade mot Leksand med 6-2 och Rögle förlorade i Örebro med 2-0. Mycket viljor kommer helt klart och visa sig i denna match där jag tror dock, Timrå drar längsta strået och vinner. Så långt in i Kvalserien har inte Rögle imponerat och man har varit mållösa i nu 6 perioder, vilket såklart inte alls är bra. Inte bra vare sig för självförtroende eller poängmässigt. Samtidigt så ska vi också komma ihåg att detta ger Rögle chansen att slå underifrån och kanske kan man utnyttja det till sin fördel?
 
 
 

Sebastian Dyk klar för Troja-Ljungby

Kategori: IF Troja/Ljungby

Sebastian Dyk som tidigare har varit utlånad till Troja/Ljungby ifrån HV71, har nu skrivit på kontrakt för smålandsklubben som gäller för två år framåt. Under tiden han var utlånad till Troja/ljungby under säsongen 2012/13 så noterades han för 8p (4+4).
 
Bildkällor: http://www.hockeysverige.se/article/13030734/det-har-varit-en-fantastisk-resa
 
Joel Larsson

Omgång 5

Kategori: Kvalserien till Hockeyallsvenskan


Omgång 5 i kvalserien till hockeyallsvenskan är nu igång och det lär bli tuffa matcher.

Tingsryd AIF - Karlskrona HK
Karlskrona ställer ikväll Leinonen i målet, men Lucas Wallmark är fortfarande sjuk och sitter på läktaren ikväll medans både Jean-Luc Grand-Pierre och Tomi Pöllänen är tillbaka.
Matchen som Karlskrona spelade i onsdags måste dom kunna ta med sig och se felen dom gjorde, kunna få bort dom felen och kunna vinna kvällens match som är väldigt viktigt för dom.
Tingsryd ställer upp med samma lag som mot Piteå och ikväll finns inget frågetecken på Mike Card utan han finns med i första kedjan, Eric Persson är som sagt fortfarande borta. Dom ställer som vanligt Zajkowski i målet och går fullt ut för 3p ikväll, Karlskrona lär få kämpa.

Huddinge IK - Piteå HC
Huddinge ligger sist i tabellen med 2p och Piteå ligger över dom med 3p, båda lagen kommer att vilja ha dom där 3p ikväll.
Emil Jidskog i Huddinges mål och Oskar Sehlstedt i Piteås mål. Huddinge har bara tre fulla kedjor medans Piteå besöker dom med fem fulla kedjor.
Jag tror nog Piteå kan åka hem ikväll med 3p om inte Huddinge ger dom ett rejält motstånd.

HC Vita Hästen - IF Björklöven
Ikväll har Vita Hästen all chans i världen med att toppa tabellen efter matchen om dom lyckas vinna över Björklöven på full tid. På dom två senaste matcherna har dom tagit 6p genom att besegra Huddinge med 5-2 och nu senast Karlskrona med 4-0. 
Björklöven som just nu ligger först kan efter kvällens match ha 12p om dom gör som dom brukar göra på isen. Huddinge kommer inte få det lätt om Björklöven kommer ge allt dom har.

Inför Superettan 2013.

Kategori: Allmänt

 
 
Som sagt det ska inte bara handla om hockey här. Då passar ju det självklart bra in med lite Superettantema eftersom jag är Ösk supporter i med och motgång. Hade tänkt att gå genom lite i varje lag och även hur jag tror Superettan slutar.
Superettan 2013 slutar så här:
 
Assyriska FF: Känns som AFF inte har så mycket att komma med. Besara har lämnat även Haris. Med lite flyt kommer de i mitten. Dock har de några unga spelare som kan blomma ut, tex Brandeborn är en spelare som i rätt miljö kommer bli en riktig duktig. Även Admir Catovic kommer att göra ett par mål.
 
IK Brage: På nåt sätt känns det som att Brage kommer komma topp7 eller floppa helt och hållet. Jag tror på det första. Med Conny Karlsson som tränare och riktigt starka namn som nyförvärv. Demba-Nyrén kommer nog att bli nyttig, med nåt enstaka mål.
 
Degerfors IF: Här är en klubb som tyvärr kommer vara ett lag som vinner varannan match och blir nog ett mitten lag i år. Trots att dom har fått in 2 vassa nyförvärv är jag osäker på att de kommer att klara det. Men som sagt superettan kommer bli RIKTIG JÄMN. Dock kommer en skadefri Patrik Anttonen göra allt för att laget ska stanna kvar, men vem vet de kanske visar alla och blir ett succé lag... Dock känns det inte så troligt.

Falkenberg FF: Här har vi laget som har skrällt på försäsongen. Känns som det kan gå hur som helst för dem. Rätt så stabilt lag och vem vet lillebron Ajdraevic kanske får sitt genombrott iår. Om Falkenberg fortsätter med detta spel kommer dom ha chansen i toppen och Stefan Rodevåg kan vara ett namn för att vinna skytteligan.
 
Gais: För Gais kan det verkligen gå hur som helst dock tror jag att de blir ett lag som kommer i mitten/toppen.
Tror verkligen att nyförvärvet Björn Andersson kommer vara till nytta . Känns som att Joel Johansson kommer att göra över 10 mål.
 
Hammarby IF: Serievinnarna, Bajen har verkligen bra spelare på varje position nu. Tror de även vill ge tillbaka till fansen som är helt klart bäst i Sverige. Dessutom avsluta snyggt på Söderstadion. Seriens bästa spelare Kennedy Bakircioglu kommer att leverera med poäng. Det de kan floppa på är att dom inte får ihop laget och har mycket press på sig.
 
Jönköpings Södra IF: Efter att Hrgota lämnade har det bara gått neråt. Tror de blir bottenlag som klarar sig exakt på gränsen. Verkar som dom inte har fått in några vassa nyförvärv heller.
 
 
Landskrona BoIS: Kommer bli ett mitten/toppenlag, lånat in ett par duktiga Malmö spelare som kan bli utropstecken i varje fall Alexander Nilsson.
 
Ljungskille SK: Tror de kommer att komma i botten. Gillar dock Jonas Lindberg, som kan bli det extra så dom klarar sig kvar...
 
Gif Sundsvall: Laget kommer att få kvala sig uppåt, kommer från allsvenskan och har många bra spelare kvar. Oscar Berglund kommer vara en av seriens bästa målvakter. Sist Gifarna var i superettan gjorde Ari Skúlason 11 poäng som mittfältare, det lär han slå denna gång. Får de igång anfallet kommer dom lyckas.
 
IFK Värnamo: Gillar Sören Åkeby som tränare men med det laget dom har klarar dom sig aldrig ,max kval . Dock har dom fått in Jönköpings gamla målgörare Pär Cederqvist. Men ser man över dom senaste åren har dom tappat många duktiga spelare, nu senast Jonathan Ring och det kommer man märka av riktigt mycket.
 
Varbergs BoIS FC: Inte så jätte bra koll på dom .Vet bara att deras anfall kommer göra riktigt mycket mål som förra året men tyvärr räcker inte det till och dom åker ur ...
 
Ängelholm FF: Kommer bli ett riktigt mitten lag. Dock har dom några spelare som kan slå igenom i år. En intressant grej är ju att Othman El Kabir är klar för dom, han kommer vara kul att följa.Vem vet han kanske slår igenom i år...
 
Örebro SK: Här har vi mitt lag. Vi åkte ut förra året dock ska vi ta oss tillbaka direkt. Ni vet ju ”#tillsammanstillbaka” gäller. Seriens bästa tränartrio, helt sjukt att vi har så bra tränare. Sen att vi har 4 anfallare som kan göra minst 10 mål var är ju helt okej. Bakåt har vi Oscar i mål och det kan bli riktigt bra.Att vi har seriens bästa mittback känns ju helt ok det med. VI SKA TILLBAKA så är det bara. Andra platsen är vår.
 
Örgryte IS: Trots ett juniorlag verkar man på något sätt faktiskt kunna prestera. På självförtroende från ligasegern förra året landar man högt i år. Värt och notera att dom kommer komma högre upp än Gais.
 
Östersunds FK: Ingen koll på, tror bara dom gör en Umeå och åker ur.
Tabellen ser ut så här efter sista omgången

1.Hammarby IF
2.Örebro SK
3.Gif Sundsvall
4.IK Brage
5.Örgryte IS
6.Falkenberg FF
7.Gais
8.Landskrona Bois
9.Assyriska FF
10.Ängelholm FF
11.Degefors IF
12.Jönköping södra
13.Ljungskille SK
14.IFK Värnamo
15.Varberg BoIS FC
16.Östersunds FK.
 
Bildkällor: http://andreassandstrom.se/wp-content/uploads/2013/02/Hammarby-Trelleborg_001.jpg 

Kommentera gärna hur ni tror det slutar.

// Manne Duberg
 

Patrik Näslund förlänger med Asplöven

Kategori: Asplöven HC

 
Happarandaklubben Asplöven gjorde idag klart med yttligare en spelare inför nästa säsong, denna gång är det Patrik Näslund som skriver på för ett år till i Asplöven. Forwarden stod för 14 poäng (7+7) på sina 52 matcher i sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan.
 
Bildkällor: http://www.asploven.com/wp-content/uploads/2012/09/2012-09-189747-1024x803.jpg
 
Joel Larsson

Per Svensson förlänger med Almtuna

Kategori: Almtuna IS

 
Almtuna meddelade i veckan att man hade förlängt med forwarden Fredrik Vestberg. Nu meddelar man igen att man förlänger med en spelare yttligare, denna gång backen Per Svensson. Kontraktet gäller för två år framåt och under säsongen 2012/13 så svarade Svensson för 13p (3+10).
 
Bildkällor: http://d375nlypix6tak.cloudfront.net/image.php?type=article-wysiwyg-image&file=e0b9e3d4ee0523ebf78e84451d0ddf09.jpg&size=12
 
Joel Larsson

Troja-Ljungby förlänger och värvar

Kategori: IF Troja/Ljungby

Troja/ljungby meddelar att man har förlängt kontrakt med backarna Joel Johansson, Jocke Nettelbladt och Daniel Karlsson. En ganska lustig notis är att alla tre backarna slutade på exakt samma poängstatestik: 10p (3+7).
Dessutom så har klubben värvat in en spelare, Philip Martinsson. Martinsson kommer närmast ifrån division 1 laget Halmstad där han han svarde för 24p (4+20) under den gångna säsongen.
 
Bildkällor: 
http://brightphoto.se/start/seger-igen-mot-djurgarden
 
Joel Larsson

Seger för Örebro, Leksand och Södertälje i omgång 4

Kategori: Kvalserien till Elitserien

Det blev seger för Örebro, Leksand och Södertälje i omgång 4 av kvalserien. Lite kort om varje match: 
 
 
Örebro HK - Rögle BK

Örebro som besegrade Västerås i senaste omgången och har en riktigt bra formkurva just nu, skulle återigen ta 3p hemma i Berhn Arena. Man inledde målskyttet med att Conny Strömberg serverar Johan Wiklander en fin pass i mittzon som Wiklander plockar upp och nyper till direkt i offensiv zon - och sätter dit 1-0 för Örebro 13:44. Andra perioden skulle vara mållös där chanser tilldelades fram och tillbaka. Efter ca 4 minuter in i tredje perioden så var det dags igen: Thomas Mitell skickar pucken in mot mål ifrån blå linje som sedan styrs av Henrik Löwdahl och 2-0 för Örebro. Trots att Rögle tar ut målvakten i slutet av tredje perioden så lycks aldrig Ängelsholmslaget göra några fler mål och det blir 3p för Örebro. Tim Sandberg får i och med segern hålla sin andra raka nolla i kvalserien.
 
Mål: 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Skott: 21-21
Publik: 4172
 
 
Leksands IF - Timrå IK 
 
Precis som Örebro så skulle även Leksand fortsätta vinna, denna gång mot Timrå som i senaste matchen vann mot Södertälje med 4-1. Yared Hagos gav först Timrå ledningen efter ca 5 spelade minuter, en ledning som inte skulle hålla länge. 6:27 står det på klockan då Kevin Kapstad skjuter ifrån mittzon och pucken går in bakom en Bellissimo som egentligen bara ska styra undan pucken. En målvaktstavla tidigt i matchen är ett faktum. 
Timrå drar senare i perioden på sig utvisningar och nu får Leksand chansen och visa vad de kan i PP. Först gör Gabriel Karlsson 2-1 (13:12) och sedan är det Jacob Blomqvist som sätter 3-1 för Leksand med bra 13 sekunder kvar av första persioden. Det hinner knappt gå en minut in i andra då Michael Raffl sätter 4-1 för Lekand. Timrå skulle några minuter senare reducera och det är Radek Smolanek som får en en fin crosspass av Matt Murley och lyckas sätta Timrås andra mål för kvällen. Mer än så skulle det dock inte bli för Timrå, utan Leksand fortsatte ånga på och Patrik Hersley gör med en minut kvar av andra perioden 5-2 för Leksand. 
I tredje prioden så är det mycket utvisningar och Timrå tar timeout inför ett PP i slutet av perioden. Men det är inte Timrås kväll på några vis och Jacob Blomqvist får tag i pucken framför mål och sätter den i tom målbur. 
 
Mål: 6-2 (3-1, 2-1, 1-0)
Skott: 35-32
Publik: 7650
 
 
Södertälje SK - VIK Västerås HK
 
Efter att ha gått poänglösa i kvalserien lyckades Södertälje besegra Västerås på hemmaplan med 3-2 och ta sina första poäng. Målskyttet inleddes sent i första perioden då Jesper Thörnberg prickar in 1-0 för Södertälje 19:30 på klockan. Västerås kvitterar dock direkt i början av andra, med 58 sekunder spelade så är det Marcus Eriksson som styr in en puck ifrån Eric Johansson och 1-1. 14:53 är det dags igen,  William Nylander Altelius skickar in pucken framför mål till Fredric Andersson som sätter 2-1 för hemmalaget. Västerås skulle dock komma tillbaka snabbt igen, denna gång är det David Lundbohm som skjuter pucken ifrån blå linje i powerplay och kvitterar. I tredje perioden så är det dags för powerplay igen, denna gång för Södertälje. Johan Jonsson är den som får pucken av Damien Fleury på vid blå och skjuter dit 3-2 för hemmalaget. Västerås tar timeout med två minuter kvar av matchen och därefter tar ut målvakten Lars Johansson. Det blir dock inga fler mål utan Södertälje tar sina första poäng i kvalserien och Västerås åker på sin andra raka förlust.
 
Mål: 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Skott: 37-33
Publik: 3538
 
Bildkällor:
http://www.orebrohockey.se/Nyheter/2013/mars/Bildreportage-fran-vinsten-mot-Rogle/
http://www.leksandsif.se/p/news/20130321/leksand---timra-6-2/8550
http://www.viasatsport.se/hockey/kvalserien/video/4180
 
Joel Larsson

Gårdagens matcher

Kategori: Kvalserien till Hockeyallsvenskan


Efter matchen igår var det endast Björklöven & Tingsryd som lyckades hålla kvar sina platser i tabellen:

1 IF Björklöven 4 3 0 1 11:5 (6) 9 0 0 0 0
2 Tingsryds AIF 4 2 2 0 9:6 (3) 9 1 1 0 0

3 HC Vita Hästen 4 2 1 1 13:9 (4) 7 0 0 0 1
4 Karlskrona HK 4 2 0 2 6:9 (-3) 6 0 0 0 0
5 Piteå HC 4 0 2 2 7:12 (-5) 3 0 1 1 0
6 Huddinge IK 4 0 1 3 8:13 (-5) 2 1
0
0 0

Piteå HC - Tingsryd AIF
Både Piteås och Tingsryds spel var bra men redan efter 1.04 i första perioden kunde Piteå peta in 1-0 bakom Zajkowski i Tingsryds målet, resten av perioden förblev mållös. Efter ungefär 3min in i andra kvitterade Tingsryd till 1-1 genom Marcus Johansson, sedan gör man 2-1 18.08 in i andra, men Tingsryd kvitterar bara några sekunder efter genom Thomas Larsson. Tredje perioden blir helt mållös och båda lagen spelar otroligt bra.
Matchen går till förlängning men det blir inte mycket spel där då Tingsryd drar längsta strået genom att Hampus Gustafsson gör mål efter 1.40

Mål: 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)
Skott: 34-25
Publik: 1134

IF Björklöven - Huddinge IK
Huddinge börjar matchen bra och tar ledningen efter 9.10 genom Rasmus Dahlberg-Karlsson men dom får inte jubla allt för länge i båset då Björklöven kvitterar efter 13.39. Nästa mål kommer redan efter 0.33 i andra då Johan Jarl kan få in pucken bakom Huddinges målvakt Emil Jidskog, en ganska så lugn period då det bara blev ett mål och en utvisning.
Linus Boström som kvitterade i första perioden gör 3-1 ungefär 10min in i tredje och Björklöven har tagit en bra ledning men Huddinge ger sig inte, dom gör 3-2 genom Jesper Andersson när klockan står på 15.46. Huddinge chansar sedan med att ta ut målvakten men det hjälper inte, Björklöven sätter pucken i öppet mål med 1sek kvar av matchen. Ännu 3p för Björklöven och dom toppar tabellen, starkt jobbat!

Mål: 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Skott: 44-31
Publik: 3964

HC Vita Hästen - Karlskrona HK
Per Hånbergs första match som tränare för Vita Hästen gick just som planerat, han fick en vinst och laget fick en revansch sen förra säsongen.
Vita Hästen tar på sig en utvisning efter 1.25 men Karlskrona klarar inte av det även man har en mer spelare på isen, därefter tar Karlskrona på sig en utvisning pga för många spelare och Vita Hästen har ett betydligt bättre powerplay och lyckas göra 1-0 genom Gustaf Gardell. Karlskrona har tre powerplay dom kan göra mål på men lyckas verkligen inte få in pucken.
I andra perioden kommer målen snabbt igen, 1.35 gör dom 2-0 och Modig har ingen chans alls i målet. Vita Hästen gör sedan 3-0 och 4-0 på nära 3min, där efter byter Karlskrona målvakt och sätter in Timo Leinonen i målet. Inga fler mål i andra perioden och inte heller i tredje. 6 utvisningar för Karlskrona i tredje perioden och dom visar ett lite bättre boxplay än i första perioden men när det gäller spel i powerplay så funkade det fortfarande inte.
Alexander Berg räddar 36 skott och låter Karlskrona åka hem tomhänta från Norrköping.

Mål: 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)
Skott: 32-36
Publik: 2286

Björn Hellkvist blir ny tränare för Malmö Redhawks

Kategori: Malmö Redhawks IF

Efter att Rögle BK meddelade på sin hemsida på eftermiddagen att Björn Hellkvist säger upp sig som tränare inom organisationen så är det nu redan klart vart han tar vägen. Det blir nämnligen rivalklubben söderut, Malmö Redhawks som Hellkvist ska stå som assisterande tränare i båset tillsammans med huvudtränare Mats Lusth säsongen 2013/14. Björn Hellkvist var hösten 2011 tvungen att avbryta alla tränaruppdrag på grund av Parkinsons sjukdom. Efter att ha rehabiliterats i 18 månader så är han tillbaka och åter redo att träna ett lag på seniornivå igen. Han själv kommenterar på Rögles hemsida såhär om att gå vidare i karriären
  
- Jag bor i Ängelholm, har spelat i Rögle och har coachat Rögle. Det är klart att jag i en framtid önskar stå i Röglebåset igen. Den här branschen är som den är, det finns ett visst antal jobb och de finns inte lediga i Rögle BK nu. Jag vill inte vänta utan använda tiden jag har till att stå i båset på så hög nivå som möjligt.
 
Malmös Sportchef Patrik Sylvegård kommenter på Malmös presskonferans:  

- Björn Hellkvist har tidigare tagit upp Rögle till Elitserien och han kommer att vara ett stort tillskott. Jag är samtidigt glad över att ha hittat en så stark stab som dessutom har en stark anknytning till klubben.


 
Joel Larsson

Kvalserien: Omgång 4....

Kategori: Kvalserien till Elitserien

Tabellen innan kvällens omgång av kvalserien ser ut såhär: 
 
 
1 Örebro HK 3 2 1 0 8:5 (3) 7 0 0 0 1
2 Leksands IF 3 2 0 1 9:6 (3) 6 0 0 0 0

3 Timrå IK 3 1 2 0 8:5 (3) 6 0 0 1 1
4 VIK Västerås HK 3 1 1 1 5:4 (1) 5 0 0 1 0
5 Rögle BK 3 1 0 2 6:8 (-2) 3 0 0 0 0
6 Södertälje SK 3 0 0 3 3:11 (-8) 0 0 0 0 0
 
Örebro HK  -  Rögle BK

Örebro gjorde en bra match mot Västerås och hade rätt bra kontroll kan ja tycka i stort sätt igenom matchen. Lite vad jag trodde faktiskt, eftersom Västerås har haft en sån positiv formkurva senaste tiden. Att inte matchen slutar med mer än 0-1 till gästerna tycker jag dock ger ett visst frågetecken för båda lagen, med tanke på alla chanser som fanns. Matchens enda mål kommer sent i matchen i PP, där Thomas Mitell lyckas ifrån blå linje trycka in även det som sedan blir slutrelsutat. Rögle o andra sidan, hade en tung kväll hemma i Lindab Arena där man förlora med 0-4. 
Rögle gör om laguppställningarna inför omgång 4 där man bänkar Nils Bergström och sätter in Daniel Zaar som kommer tillbaka ifrån BIK Karlskoga där han varit utlånad en längre tid. Zaars kedjekamrater kommer vara Jakob Johansson och Mike Iggulden. Zaar tor jag kommer vara viktig för Rögle om han tar för sig och börjar producera, vilket såklart behövas om man ska ta sig upp igen. Att matchen spelas i Örebro kommer nog till stor del gynna närkingarna som har ett bra "flow" just nu, men precis som jag sa om Västerås i förra omgången: Det roliga får alltid ett slut nån gång. Jag tror att Rögle tar en vinst ikväll och det som kommer driva dom mest är pressen de har just nu på sig. Men skulle Örebro ta ännu en seger äre bara att lyfta på hatten. 
 
Södertälje SK  -  VIK Västerås HK
 
Kvalserien fortsätter vara en mardröm för Södertälje där man hitills inte lyckas tagit 1p på nu 3 omgångar. En vinst mot Västerås är ett MÅSTE ifall om man vill vara med i "racet" och ha någonting och göra på övre halvan av tabellen. Laget förlorade i senaste matchen IGEN med siffrorna 4-1 mot Timrå på bortaplan i vad jag har läst varit  en match där Timrå i stort sätt har styrt och ställt. En match som kan jämföras med första omgången Södertälje spela? Ett mycket svårt läge för Södertälje såklart men för det kan man ju inte lägga sig ner o dö eller hur? Det återstår 6 st omgångar och mycket kan hända när man spelar med 3p:s system. Västerås hade också en tung kväll i ABB arena där man förlorade mot närkingarna med 0-1. 
Det är två lag som förlorade i förra omgången som kommer förmodligen börja matchen försiktigt, dock tror jag Västerås kommer våga mer eftersom man nog inte har lika stukat självförtroende som Södertälje. Västerås kan nog klara o ta hem de här 3p men det är ingen omöjlighet för Södertälje och sätta ner foten och säga: "Hey! Vi lever fortfarande och vi vill någonstans!" Ingen omöjlighet att detta möte får avgöras i förlängning. 
 
Leksands IF  -  Timrå IK
 
Leksand har börjat kvalserien bra och trots att jag tvivlade i förra inlägget så kom man tillbaka starkt och gjorde en kanoninsats mot Rögle nere i Ängelholm. Desamma ska sägas om Timrå som jag också tvivlade på inför förra omgången men som gör också en bra insats och tar sina första 3p i kvalserien. Att Leksand nollar Rögle direkt efter förlusten i Örebro säger ju något om hur snabbt årets Leksand klarar av att ställa om ifrån en match till en annan. Klarar man av det även när man vinner, då har Leksand inte långt kvar till Elitserien. 
Trots att båda vann sina matcher i omgång 3 så kan det bara bli en vinnare i denna match och jag tror på Leksand. Anledningen är Leksands förmåga att kunna ställa in sig på en ny uppgift direkt efter spelad match samt att de har hemmaplan. På hemmaplan är Leksand starka och de kommer med största sannorlikhet ha en stor hemmapublik som stöttar dem.

PONTUS ÅBERG KLAR FÖR FÄRJESTAD

Kategori: Allmänt Elitserien

Pontus Åberg har gjort klart med Färjestad. Ett 2 års kontrakt gäller för forwardtalangen som gjorde 40 poäng (12+28) på 52 matcher. Han gjorde även 4 poäng (3+1) på sex matcher i kvalspelet till Kvalserien. Han blev under sin första säsong (11-12) en av fyra nominerade till Årets Rookie och var denna säsongs poängbäste junior i Allsvenskan.

KS till Hockeyallsvenskan: Omgång 4

Kategori: Kvalserien till Hockeyallsvenskan


Ikväll drar omgång 4 igång i kvalserien till hockeyallsvenskan och läget just nu innan matcherna ser ut såhär:

1 Tingsryds AIF 3 2 1 0 6:4 (2) 7 0 1 0 0
2 IF Björklöven 3 2 0 1 7:3 (4) 6 0 0 0 0

3 Karlskrona HK 3 2 0 1 6:5 (1) 6 0 0 0 0
4 HC Vita Hästen 3 1 1 1 9:9 (0) 4 0 0 0 1
5 Huddinge IK 3 0 1 2 6:9 (-3) 2 1 0 0 0
6 Piteå HC 3 0 1 2 5:9 (-4) 2 0 0 1 0

IF Björklöven - Huddinge IK
Björklöven är ett riktigt starkt hemma lag och jag tror knappast Huddinge får det lätt att ta poäng ikväll!
Huddinge har Victor Andersson sjuk så han stannar hemma, enligt Huddinges hemsida så har dom 17 utespelare och två målvakter med sig. En god nyhet för alla Huddinge fans är att Billie Blomberg är tillbaka i truppen och spelar ikväll.
Björklöven har två vinster men senast åkte dom på en förlust nere hos Tingsryd så dom är taggade för att komma på vinnarspåret igen. Så som jag förstår det så har Björklöven en full trupp ikväll, dvs. inga sjuka eller skadade.
Björklöven lämnar inga poäng till Huddinge ikväll.

Piteå HC - Tingsryd AIF
Piteå förlorade sin senaste match mot Karlskrona med 3-0 och lyckades inte få hem några poäng till Piteå.
Tingsryd åker upp till Piteå utan backen Eric Persson och ett litet frågetecken på backen Mike Card, men han kan komma till spel ikväll.
Dessa två lagen har möts tidigare men för 6 år sen och det var i exakt samma möte som denna gången, nämligen i kvalserien till hockeyallsvenskan, Tingsryd vann båda möterna med 3-0 och 3-1.
Piteå är ett starkt lag även om dom ligger sist i tabellen men jag tror nog att Tingsryd tar 3p ikväll.

HC Vita Hästen - Karlskrona HK
Efter tre spelade omgångar har Vita Hästen 4p då dom vann borta mot Huddinge i söndags. Ikväll vill Vita Hästen vinna för att ta revansch på Karlskrona som slog ut dom från play off 3 förra säsongen. Har inte hört något om hur deras trupp ser ut inför kvällens match men skulle tänka mig att dom kör med fullt lag.
Karlskrona som har en 3-0 vinst bakom sig kan nog klara matchen riktigt bra ikväll. Truppen ser enligt uppgifter lite annorlunda emot hur den såg ut hemma mot Huddinge, Lucas Wallmark som tydligen har problem med axeln stannar hemma & Jean-Luc Grand-Pierre sägs vara sjuk. Niklas Johansson börjar matchen med att värma bänken och Andreas Elofsson går in från start. Filip Mingotti eller Anders Grönlund som sjunde back? Åter stå att se. Mattias Modig fortsätter stå och Timo Leinonen på bänken. Han gör ett bra jobb i målet
Karlskrona vinner ikväll mot Hästen och tar med sig alla 3p hem till Karlskrona!

Moraspelare klar för NHL-klubb men kanske får spela i Frölunda nästa säsong

Kategori: NHL

I fredags kunde bland andra hockeyallsvenskan.se berätta att Ludwig Blomstrand lämnar Almtuna för spel i NHL-laget Vancouver Canucks.
Igår blev det klart att en till spelare lämnar ligan för spel i NHL, nämligen Moras Tom Nilsson. Sport on site har tyvärr inte lyckas hittat några detalier om kontraktet men under den gångna säsongen svarade Nilsson för 4p på 42 matcher. Enligt uppgifter till hockeysverige.se så kan ett eventuellt lån till Frölunda bli aktuellt.

Asplöven förlänger med nyckelspelare

Kategori: Asplöven HC

Asplöven presenterade på onsdagsmorgonen en förlängning med lagets målvakt Joni Puurula till säsongen 13/14. Puurula är en viktig spelare som är en av anledningarna till att Asplöven säkrade kontrakt för hockeyallsvenskan en säsong till. Joni Puurula hade en räddningsprocent på 89,87% på 45 matcher i hockeyallsvenskan 12/13.

Seger för Örebro, Leksand och Timrå i omgång 3

Kategori: Allmänt

Det blev seger för Örebro, Leksand och Timrå i kvällens omgång av kvalserien. Lite kort om varje match: 
 
 
VIK Västerås HK - Örebro HK

Örebro säkrade sin elitserieplatsyttligare ikväll igenom att ha besegrat Västerås på bortaplan med 0-1. Matchens enda mål kom i PP där Thomas Mitell lyckas skjuta in pucken ifrån blå linje bakom Lasse Johansson. I och med förlusten halkar Västerås ner på en fjärdeplats i kvalserien.
 
Mål: 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Skott: 26-25
Publik: 4590
 
Rögle BK - Leksands IF
 
 
Efter Leksands tunga förlust mot Örebro där man tappat ett 0-2 till 5-2 så nollade man Rögle på bortaplan med 0-4. Jacob Blomqvist inleder målskyttet och Leksand tar ledning med 0-1 när det står 9:44 på klockan. Nästa mål skulle komma av Patrik Hersley då 11:47 på klockan. Kom ihåg dessa två herrars namn för i andra perioden så skulle de ha show igen, då Patrik Hersley spelar fram Jacob Blomqvist till 3-0. I tredje perioden så stänger Jens Bergenström matchen igenom att sätta 4-0 med 9:38 på klockan. Leksand i och med segern går återigen upp på en elitserieplats medan Rögle står kvar på samma poäng och är efter denna omgång på en 5:e plats i kvalserien. 
 
Mål: 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)
Skott: 31-35
Publik: 4651
 
Timrå IK - Södertälje SK
 
Södertälje som jagar sina första poäng i kvalserien åkte på sin tredje raka förlust mot Timrå på bortaplan med 4-1. Timrå tar ledningen med 1-0 i fösta perioden då Max Friberg gör mål i boxplay 10:21 på klockan. Sedan dröjer det ända till 1:12 i tredje perioden då Matt Robinson sätter 2-0 för Timrå. Södertälje skulle dock reducera snabbt, 2:30 och Ziga Jeglic gör 2-1. Men närmare än en kvittering kom inte Södertälje utan fick istället se Per Hallin sätta 3-1 för hemmalaget 16:15 på klockan. Men det var inte Hallins enda mål för kvällen, han skulle även få sätta 4-1 i tom bur. I och med Timrås seger mot Södertälje har man tagit poäng så långt i varje match och är i allra högsta grad med i kampen om elitserieplatserna. Södertälje har fortfarande chansen men har en reäll uppförsbacke nu och klättra. 
 
Mål: 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
Skott: 35-20
Publik: 4266

Fredrik Vestberg förlänger med Almtuna

Kategori: Almtuna IS

Fredrik Vestberg har kommit överrens med Almtuna om en förlängning på sitt kontrakt som sträcker sig i två år framåt. Forwarden skrapade ihop 39p (9+30) på 52 matcher, vilket var poängbäst i Almtuna. Noterbart är också att Fredrik Vestberg har hittills gjort 6 st säsonger i Almtunatröjan.
 

Joakim Hagelin till Linköping

Kategori: Allmänt Elitserien

Joakim Hagelin, närmast ifrån Oskarshamn går nu till Linköping för spel i Elitserien säsongen 13/14. Joakim Hagelin har svarat för 16 poäng (7+9) på 45 matcher i år. Enligt OT.se så har forwarden utnyttjat en elitserieklausul för att kunna bryta tvåårskontraktet med Oskarshamn. Linköping har inte valt att bekräfta utan väntar med det tills efter slutspelet.

Kvalserien: Omgång 3....

Kategori: Allmänt

....Eller nej, jag ska börja med att presentera mig först! Mitt namn är Joel Larsson och är 17 år(snart 18) och jag gillar att följa och twittra om hockey. Studerar i Karlskoga samt följer stans hockeystolthet BIK Karlskoga. Anyway, nog om mig och åter till ämnet....
Omgång tre i Kvalserien är utan tvekan väldigt intresant om vi kollar på utgångsläget: 

1 VIK Västerås HK 2 1 1 0 5:3 (2) 5 0 0 1 0
2 Örebro HK 2 1 1 0 7:5 (2) 4 0 0 0 1

3 Rögle BK 2 1 0 1 6:4 (2) 3 0 0 0 0
4 Timrå IK 2 0 2 0 4:4 (0) 3 0 0 1 1
5 Leksands IF 2 1 0 1 5:6 (-1) 3 0 0 0 0
6 Södertälje SK 2 0 0 2 2:7 (-5) 0 0 0 0 0

VIK Västerås HK - Örebro HK
Både Västerås och Örebro är inne i en bra trend där man hitills tagit poäng i båda kvalseriematcherna. Gemensamt har de en vinst vid full tid vardera och de skilljer sig med en straffvinst och en straffförlust. Västerås fick inleda serien bra mot Rögle borta där man vann med 2-3 efter en relaivt jämt kamp. Sedan tog man sig an Timrå hemma där man vann efter sraffar med 2-1. Örebro å andra sidan vann inte sin första match mot Timrå, men gick ändå inte poänglösa hem. I nästa match när man mötte Leksand så stod Örebro för en mäktig vändning, ifrån 0-2 till 5-2. Ifrån att Leksand dominerat på både is och läktare så svänger det i andra över till Örebros fördel. O i tredje perioden är det inget snack om saken där Örebro gör 3-0 och det som var dyster stämning i Behrn arena har svängt reällt till ren hockeyfest.
Jag tror att det här kan mycket väl bli en jämn kamp såväl som det kan sluta med att ett av lagen viker ner sig tidigt pga många matcher i benen. 
Svårtippad match men jag tror att Västerås får ett bakslag nu och närkingarna åker hem med 3p. Dock är det ingen omöjlighet att Västerås tar 3p med det publikstöd man lär ha i ryggen ikväll.

Rögle BK - Leksands IF
Rögle fick börja säsongen tungt med en förlust hemma mot Västerås (2-3) men kom igen i nästa match mot Södertälje (1-4) efter att ha gjort 3 mål i tredje perioden. Trots det så var Södertälje det lag som skapade flest chanser och matchen hade stått o vägt sedan andra perioden. 
Leksand till skillnad ifrån Rögle vann sin första match hemma mot Södertälje med 3-1, där Filip Forsberg noterbart gjorde 2 mål inom loppet av 04:14 min. Talang eller vad? 
Örebro stod för nästa motstånd för Leksand och dalalaget började bra igenom att ta ledningen efter 03:22 i PP. Leksand lyckades få in yttligare ett mål några min senare och det är utan tvekan deppigt på läktarna i Behrn Arena. Men i andra perioden byter matchen ansikte och från att Leksand nästintill dominerat lyckas Örebro först reducera, för att sedan kvittera. Örebro vinner till slut matchen efter en mäktig vändning med 5-2. 
Nu äre visserligen lite tidigt och börja prata om "The typical Leksand", det vill säga: "Lyckas bra i grundserien men spårar ur i kvalserien." Jag tror att Rögle vinner denna match efter en jämn kamp.

Timrå IK - Södertälje SK
Timrå har fått en rätt okej start om man ser till deras motståndare i denna match. Man har spelat oavgjort vid full tid i båda matcherna och totalt tagit 3 p och ligger på en 4:e placering i Kvalserien. Man vann i en jämn match mot Örebro med 3-2 efter straffar och förlorade på straffar mot Västerås i senaste omgången med 2-1. 
Timrås motståndare i denna match, Södertälje, har fått en mardrömsstart på kvalserien och har i skrivande stund 0p efter två matcher och laget ligger sist i tabellen. Man mötte Leksand borta i prämiären där man åkte på förlust med 3-1. Sen kommer nästa smäll: man förlorar hemma i Axa Sports Center med 1-4 mot Rögle inför en stor hemmapublik på 4582 åskådare. Innan matchen hade fansen i arenan hållit upp halsdukar som det stod på: "VI SKA HEM!". Snacka om att Rögle grusar festen! 
Både Timrå och Södertälje har inte fått några kanonstarter precis. Timrå har haft turen att (trots förlust) ta poäng. Dock tror jag det tar slut nu. Det faktum att Södertälje spelade i det stora hela bra i matchen mot Rögle och fick många chanser som man inte lyckades sätta samt att man har 0 p tror jag kommer trigga dom inför denna match och ta 3p. Sorry Timrå, men jag tror det är Södertäljes tur denna gång.

 

Marcus Nilsson klar för AIK säsongen 2013/2014.

Kategori: Allmänt Elitserien

Idag bekräftar AIK att man har gjort klart med Marcus Nilsson, 21, som kommer närmast ifrån spel i BIK Karlskoga. Forwarden stod för 45 poäng, fördelat på 12 mål och 33 assists på 52 matcher. Enligt AIK så ska flera klubbar ha visat intresse för den unge forwarden.
 

Sam Lofquist lämnar Oskarhamn för spel i Djurgården

Kategori: Djurgårdens IF

Den 23 årige backen Sam Lofquist är klar en säsong för Djurgårdens IF meddelar Djurgårdens pressansvarige. Lofquist gjorde 25 poäng på 52 matcher och hade +17 i plus-minus-statistiken säsongen 12/13.
 

Kvalserien till Hockeyallsvenskan

Kategori: Karlskrona HK

Som ni alla vet har det spelats 3/10 matcher i kvalserien till HA. Jag som är Karlskrona supporter hoppas ju naturligtvis på att Karlskrona ska klara det och fortsätta spela i allsvenskan nästa år. 
Denna säsongen för KHK var inte det vi drömde om precis, massa skador och massa spelare som blev inlånade och fick bara spela några få matcher och kom aldrig in i laget och spelet. Men som vi säger det, Vi kom för att stanna, Nu slåss vi tillsammans!
Tabellen i kvalserien ser ut så här efter 3 spelade matcher:

1 Tingsryds AIF 3 2 1 0 6:4 (2) 7        
2 IF Björklöven 3 2 0 1 7:3 (4) 6        

3 Karlskrona HK 3 2 0 1 6:5 (1) 6        
4 HC Vita Hästen 3 1 1 1 9:9 (0) 4        
5 Huddinge IK 3 0 1 2 6:9 (-3) 2        
6 Piteå HC 3 0 1 2 5:9 (-4) 2        

Jag har bara sett hur Piteå & Huddinge spelar, har dock hört att Björklöven är riktigt starka när dom spelar hemma så jag tror nog borta lagen har det väldigt svårt att ta poäng när dom är i Umeå Arena.
Om jag är tvungen att tippa hur tabellen ser ut den 5 april då kvalserien är slut så tror jag det kan bli så här:
1. Björklöven
2. Karlskrona
3.Tingsryd
4.Vita Hästen
men sen är jag jag klyven på vem av Huddinge och Piteå som tar 5e och 6e platsen så det lämnar jag öppet.

// Daniella

Välkomna till sportonsite!

Kategori: Allmänt

Välkomna.

Sportonsite är en ny sport blogg som kommer handla om alla sporter, dock kommer dom flesta inlägg handla om hockey, eftersom det är slutspel och kvalserien just nu även hård bevakning på silly season främst i hockey allsvenskan.
Självklart kommer inlägg om andra sporter med.
Jag heter Manne och är Örebro hockey och Örebro fotboll supporter åker på nästan varje borta och hemmamatch .Håller koll på läktarkultur med så vem vet kanske blir nåt inlägg om läktarkultur också...
Jag kommer lägga mitt fokus på mestadel när jag skriver på ÖSK och ÖHK, även intervjuer kommer att komma nån gång så kommentera ni har nån önskemål. Just nu är det klart att en bikare och en khkare ska skriva på bloggen också , men vi söker såklart dom som vill skriva om andra lag och om andra sporter bara höra av sig då. Sen tar vi gärna emot tips och repons så mer intresse det blir så mer tid kommer vi lägga ner på det här.

Ha det bra! // Manne.